Category: Curhatan


Antipati Politik (Opini)

Image

Ini adalah tulisan santai… percaya deh, tulisan hasil pengamatan standar tanpa tools riset apapun, hanya tahapan observasi dan tidak ditujukan untuk mengambil kesimpulan apapun, murni hanya opini yang ingin di share ke siapapun, curhat tepatnya… Continue reading

3 more days

ini mind cloud yang baru aja terlintas… yup… iedul Fitri ini insyaAllah bisa terwujud…

yang pasti, berani mencoba…

#BeraniMenatapKeAtas

*harus*

Soft…ly…Lo..ve… *close eyes*

i failed my self…
as i failed promise that i made 5 years ago, the time when i facing the mud that spread on my face…
i still remember that day in every sense and smell it with all my desperate soul…
the day that i only had two choice…
the day when sins were cured by mistakes…

Now… my path is, I’ll be here for u my little prince, no matter my soul is dying…
Coz… Holding u is pure son, crafting live with the shape of heart…

I love U Son… hope it shine ure old man, when he knew he just a poser in the fancy place… Just stare me with ure eyes like a hug in this fragile bones… then Breath the rejuvenate air for ure father lungs dear… coz i just cant do it task normally after i break my vows…

Do it for me my hero… as your father keep running for all of us…

*Sing* “Speak Softly Love”…
-blame it when the tears fall-
…when i Just knew it…

Life – Plans – Struggle … “Kite” of Life

Kids Kite on Sunset

“Life is what happens, while you are busy making plans.” ~ John Lennon ~

“Earn what u plan, might be the biggest achievement in life, but planning itself was the true meaning of struggling in life” ~ Jovial Dien ~

These words just came out from my mind, as an another page for my personal motivation which came from my deepest feeling, after facing almost the entire year with a boiled blood inside my head, while attempting to row myself on the lakes of biggest prey upon all of my hopes.

As a pride, till now I’m surely claim myself as a person who learns a lot from the world, especially after what I’ve done, trough a shade of sadness, mountain of happiness, hills of joyous, ocean of tears, echo of laugh, cliff of pain, sky of insanity, cavern of honor and a desert of drama… and guess what? It’s all about the scenario and the dialog written on it; while I think these all are improvisation.

“Future will be mine”, I said those instead a bullet came and destroy my pride

“be Honorable just for a second”, another mumbling threw out from my brain cells

But the most of it was…

“Stand Still Dear, Just imaging that u still human, so happiness and pain may collide”… the best praise for my soul within the last few month.

I’ve done so many choice, and I fight for those to make it right, This instrument is what I called as “Plan Machine”… coz when u find a way to make it as steady as on a rail, then U are alive in it. So, will it be the answer for producing the best achievement in life? Not precisely, planning in my life is a kind of presence of moving forward, so my kinds of planning were the variety option that I choose. That’s why I put struggle as the spirit which means I describe struggling as the real meaning of achievement. Align with the nature “do things and let the decision on fate made by God”. – Like a Kite –

I just can make the entire struggle as an ideal story book for my old days later, while my son will learn from the path that I’ve craft for him, while I keep trying to closed the failure scene and replace the negative image with another perspective of thought.

So… will u struggle… or just planning… from the point of view a chance to achieve…

…written in the silence of hopes…

Perdana… From Benteng to GBK…

Menakjubkan !!! ini sensasi perdana Gw merasakan nasionalisme yang begitu kental dari sebuah event olahraga… Continue reading

Hari-hari belakangan ini daku sering sekali bertanya pada diri sendiri… pantas ga segh, orang/manusia bersikap sombong, takabbur, dan juga besar kepala ??? Pertanyaan ini selalu aja ada… selain untuk materi mengevaluasi diri sendiri, hal yang tersirat kalimat tanya tersebut juga sebagai curhatan lokal dalam pikiran sayah… jadi dah siap dengar curhatan eike lagi ???

Continue reading

Celotehan Ga Meaning !!!

Take a Deep Breath n Relax…

Lagi pengen banget nulis kalimat di atas… di kala pikiran ini sangat penuh dengan beragam fakta, kondisi dan intrik… pengen banget rasanya, berada di sebuah rumah di atas bukit yang hijau atau di pinggir pantai berhaparkan pasir putih yang halus… kubayangkan diri ini sedang berbaring menikmati sejuknya angin dan hangatnya mentari…

Sendiri aku melamun, dengan wajah datar dan pikiran menerawang terlalu liar… sebuah respon yang terlalu bodoh… di pagi yang harusnya menelurkan sebuah harapan baru… malah aku terkungkung problematika, yang seharusnya tidak perlu ku keluarkan lagi dari penjara pikiran ku… aku pun bertanya… mengapa segalanya serempak kembali muncul ke permukaan… ugh… kompak nian kalian tu…

Bibir dan lidah berkolaborasi tak letih mengucap kalimat taubat…

Pikiran tak jemu jua merangkai semua tautan petunjuk…

Hati pun selalu mencari makna semangat dalam hidup…

sementara raga lain menunggu perpaduan nya menjadi instruksi…

So for a while… I need more Oxygen to my Brain…

Apalagi segh yang diminta selain Setia ???

Why Don’t U just Hold U’r Couple’s Hand… and Respect Your Marriage, Perfectly !!!

Continue reading

Continue reading

Cowox Gitchu Loch !! hihihi…

a real man

Whuakakaka… gile cekakakan gw liat cartoon ini… gemblung banget… bener2 kena gw…

Tau ga “gw pernah kaya gini” wekekeke… istri gw sampe empet banget kalo liat, pagi-pagi gw dah ngetem depan TV main PS2, atau buka laptop main game sambil ngerokok di ruang tamu… hehehe… abis entuh kalo dah bosen… trus nyamperin Bini yang lagi leyeh2 di kamar… sambil ndusel2… manja2… en nagih… wekekeke… sorry ya sweetheart

ini pun belum terhitung, kalo mendadak pagi-pagi (dini hari) mendadak hilang dari kamar… n ternyata sedang menyaksikan Juventus bertanding… wakakaka…

Makanya…sekarang kalo libur… bangun tidur mending cuci mobil aja deghh, sambil nunggu tukang sayur lewat…

regards

JJ

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.